Juriu

Artan Minarolli

 

Născut la Tirana în 1958. În 1982, a absolvit Universitatea din Tirana, cu specializarea Arte frumoase. În 1992, a absolvit Regie de film la Studioul Albafilm din Tirana. A mai urmat cursuri de regie de film la Şcoala de Film Europeană din Ebeltoft, Danemarca (1993). A activat ca actor, regizor de teatru, asistent de regie în cinema, regizor de film şi scenarist. Între 2006 şi 2009, a condus Arhiva Naţională de Filme a Albaniei. Începând din 2009, Artan Minarolli este Preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei din Albaniei. Este reprezentantul Albaniei la Eurimages. Lungmetrajele sale includ premiatele NOAPTEA FĂRĂ LUNĂ (2004) şi VIU! (2009).

 

 

 

 


Bogdan Teodorescu

 

Bogdan Teodorescu (n. 1963) a absolvit Facultatea de Instalații a Universității Tehnice de Construcții din București și este doctor în comunicare din 2006. Jurnalist si manager de presă din 1990, este profesor de marketing politic și electoral la SNSPA, membru al Asociației Internaționale a Consultanților Politici (IAPC) și al Asociației Europene a Consultanților Politici, precum și membru al Uniunii Scriitorilor din România, din 2004. Autor și coautor a peste zece volume, printre care o carte de non-ficțiune, „Cinci milenii de manipulare” (Ed. Tritonic, 2007), două cărți de călătorie și patru romane, cel mai recent „Băieți aproape buni” (Premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti pe 2010).

 

 

 


Răzvan Theodorescu

 

Răzvan Theodorescu (n. 22 mai 1939, București) este istoric de artă și doctor în ştiinţe istorice. Predă la Universitatea de Arte din București și este membru titular al Academiei Române din 2000 (corespondent - 1993) și Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române. În 1990, a fost primul președinte al Radioteleviziunii Române postdecembriste. Între 2000 și 2004 a ocupat fotoliul de Ministru al Culturii. A fost Secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, între 1994 – 2000, și este membru al mai multor academii străine. A publicat peste 15 lucrări de istorie, artă românească și europeană și circa 600 de articole în reviste din țară și străinătate.

 

 

 


Dieter Wieczorek

 

Fondator și director artistic al Signes de Nuit - Festival of Audiovisual and Cinematographic Creation and Documentary Art și membru al FIPRESCI (Federația Internațională a Criticii de Film), Dieter Wieczorek are studii de filosofie, literatură, științe politice și istoria și teoria artei. După ce a creat instalații și performance-uri de artă contemporană, de-a lungul anilor ‘90, în 1999 a fondat „Commission of Situation Creation”, o rețea internațională de „stranii situații create în spații publice”. În 2003, a fondat festivalul Signes de Nuit și de atunci, în jur de 90 de programe speciale cu filme selecționate de el au fost proiectate în spații outdoor în 25 de țări. Dieter Wieczorek trăiește la Paris.

 

 

 

 


Vintilă Mihăilescu

 

Vintilă Mihăilescu este antropolog, profesor universitar și şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. În 1990, a inițiat Societatea de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei preşedinte a fost între 1994 şi 2000. A fost visiting professor la numeroase universităţi şi centre de studii avansate din Franţa, Elveţia, Germania, Belgia, Canada, Ungaria şi Bulgaria. Este autorul a numeroase cărți, printre care „Fascinația diferenței” (1999), „Socio-hai-hui. O altă sociologie a tranziției” (2000), „Antropologie. Cinci introduceri” (2007). În 2006 a fost decorat de Preşedintele României pentru serviciile aduse culturii române.

 

 

 


Massimiliano Nardulli

 

Născut la Roma în 1976. După o licenţă în Ştiinţe umaniste şi Arte, s-a specializat în cinema. Liber-profesionist implicat în manifestări culturale din Italia, Spania şi Franţa. Din 2007, selecţioner şi consultant pentru scurtmetraje al mai multor festivaluri: Festival Européen du Film Court de Brest (Franţa), Arcipelago, Festival Internazionale di cinema e nuove immagini (Roma), Piemonte Movie (Torino), Lakino – Festival de Scurtmetraj Latino-american (Berlin). Membru votant al „Académie des Arts et Techniques du Cinéma” şi al „Les Lutins du Court Métrage” din Franţa. Director artistic al Festivalului de Scurtmetraj European de la Brest, face de fapt naveta între Franţa şi România.