Board

Directorul festivalului: Copel Moscu

 

Născut în 1953, Copel Moscu a absolvit Institutul Naţional de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1978, şi ulterior a lucrat la Studioul de Film Documentar Sahia. Unul dintre autorii marcanţi ai Noului Val în Documentarul Românesc din anii ‘80 (împreună cu Ovidiu Bose Paştină, Tereza Barta, Laurenţiu Damian, Sabina Pop), a fost un deschizător de drumuri în provocarea limitelor limbajului cinematografic în filme subversive, controversate, care ascundeau, în spatele experimentului îndrăzneţ la nivel de concept şi formă, o critică energică a regimului comunist - filme interzise de cenzura perioadei. Copel Moscu a creat peste 50 de filme de scurt şi lung metraj în calitate de regizor şi scenarist, pentru care a obţinut peste 25 de premii internaţionale şi naţionale („Şcoală serală”, „Pe malul Ozanei”, „Şcoala mea iubită”, „Epoca de bronz”, „Va veni o zi” şi „Am ales libertatea”). În prezent, predă regie de film la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti (UNATC) şi artă video la Universitatea de Arte Bucureşti (UNARTE) şi este un cunoscut consultant artistic pentru televiziune şi cinema. În anul 2010, consecvent cu viziunea sa liberală, inovatoare şi cu devotamentul său pedagogic, şi-a asumat provocarea de a oferi publicului românesc, în special studenţilor de la film şi arte vizuale, primul Festival Internațional de Film Experimental din România.


Selecționer: Mihai Fulger

 

Din 2002, jurnalist şi critic de film, cu cronici, articole de opinie, eseuri şi interviuri apărute în numeroase publicaţii culturale şi generaliste, precum şi pe diverse site-uri şi bloguri. Debutul său editorial, volumul de interviuri „Noul val” în cinematografia românească (2006), a fost distins cu premiul „George Littera” pentru carte de cinema de către Asociaţia Criticilor de Film din cadrul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN). Din 2008, este membru al Asociaţiei Criticilor de Film din cadrul UCIN şi al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI). Din 2007, colaborează, ca selecţioner sau membru al juriului, cu numeroase festivaluri şi concursuri de film din România, fiind implicat în organizarea altor evenimente similare. Din 2012, este selecţioner pentru Cinepolitica şi lucrează pentru Arhiva Naţională de Filme a României, fiind responsabil cu programul celor două săli ale Cinematecii Române.

 

 


PR & presă: Florentina Ciuverca

 

Florentina Ciuverca a absolvit jurnalismul la Universitatea „Al. I. Cuza”din Iaşi şi a studiat filmologia la Universidade da Beira Interior din Portugalia, în timpul unei burse Socrate- Erasmus. Este fondator şi editor al publicaţiei online de cinema Filmreporter.ro. Corespondentă la Festivalul de la Cannes cinci ediţii la rând (2007 - 2011), la Veneţia şi la TIFF, a fost jurnalistă pe domeniul Cultură la „Evenimentul zilei”, între 2006 şi 2010, și autoare a numeroase interviuri cu personalități din film și literatură. A făcut parte din juriul de nominalizări al Premiilor Gopo, ediția 2011. A fost nominalizată la prima ediție a bursei „Alex. Leo Șerban”, acordată unui jurnalist sau critic de film. Face parte din echipa de comunicare a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și a Les Films de Cannes à Bucarest.

 

 

 


Producător festival: Marius Copel

 

Născut în București în anul 1983. De-a lungul timpului își urmărește pasiunea pentru arte și media, studiind jurnalismul, cinematografia și artele video. Lucrând la filme documentare ca regizor secund și documentarist, dezvoltând și producând emisiuni de televiziune și on-line, își fondează propria companie în anul 2007. În aceeași perioadă co-produce evenimente culturale în București și Berlin. Între 2009 și 2011 se apropie de lumea artelor vizuale digitale și regizează filme experimentale, descoperind un terioriu nou și fascinant. În prezent, își continuă activitatea de realizator și scenarist, dezvoltând proiecte mai ales în direcția filmelor de gen, thriller sau mistery. Începând cu anul 2012, este producătorul Festivalului Internațional al Filmului Politic CINEPOLITICA. A co-produs, de asemenea, cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional al Filmului Experimental București, BIEFF.

 

 


Consilier comunicare: Dumitru Borțun

 

Dumitru Borţun (n. 1951) este doctor în filosofie şi conferenţiar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti - SNSPA, unde predă cursurile „Analiza discursului public”, „Semiotică. Teorii ale limbajului” şi „Responsabilitate socială corporativă”. În 2009, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţilor din România – ANSOC i-a oferit titlul de Profesor Bologna, acordat profesorilor care „sunt apreciaţi de studenţi, aduc plus de valoare educaţiei din România şi sunt modele pentru studenţi”. A publicat peste 70 de studii, eseuri, articole şi interviuri în volume colective, publicaţii de specialitate şi reviste de cultură. Este autorul mai multor cursuri universitare, precum şi al cărţilor „Bazele epistemice ale comunicării” (Ars Docendi, 2002), „Relaţiile Publice şi noua societate” (Tritonic, 2005, 2012), „Responsabilitatea socială corporativă: de la relaţii publice la dezvoltare durabilă”, coordonator (Tritonic, 2012). Este membru fondator al Asociaţiei Române de Relaţii Publice – ARRP (din 1995). Adunarea Generală din 2 martie 2005 l-a ales Preşedintele ARRP, funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2008. În prezent este Preşedintele Juriului de Onoare al ARRP.